Förfalskade frimärken är inte särskilt vanligt förekommande, men det händer fortfarande att de upptäcks i sorteringsterminalerna. I september fick en man i Säter ett vykort tydligt stämplat "Avsändaren har använt förfalskat frimärke" av Postens personal. Tidningen Dala-Demokraten har lagt upp en bild av det förfalskade frimärket på sin webbplats och har pratat med både mottagare och avsändare.

Curt Söderberg betalade sex kronor för frimärket i en butik i Stockholm. Märket har en bild av en hund, en vit bulldogg, och ordet Sverige. Det ser ut som ett helt vanligt frimärke.

– Men jag har kollat på nätet nu och det finns inga sådana frimärken, säger han.

Han ringde Posten och fick berätta var han köpt märket, i en butik på Drottninggatan i Stockholm mellan Sergels torg och Riksdagshuset.

Posten polisanmälde händelsen och Dala-demokraten följde senare upp nyheten med ett samtal med Postens pressinformatör Malin Korzuk.

- Postpersonalen har uppmärksamma ögon och märker det när man hanterar posten. Vi jobbar löpande med att försvåra och har bland annat försett frimärkspapperet med skyddstryck.

Sist någon större mängd förfalskade frimärken uppmärksammades var förra året då en butik i Nässjö sålde 500 stycken som köpts in från ett dödsbo. Två år innan dess lämnade en man i Malmö in 670 falska märken till polisen, som valde att lägga ned det hela. Den gången visade även Sydsvenskan hur en kopia kan se ut.